5 måter å kle 80 talls klær

Av Anna Øverås | Trender | 11. juli 2018
80 luvun muoti

Hvis du ser rundt deg på gaten eller i de senest publiserte motemagasinene, vil du se en klar trend: 80 talls klær er tilbake! Du skal helst unngå å være kostymete, men heller introdusere enkelte 80 talls detaljer til stilen din. Bruk det du allerede har i skapet ditt og kombiner det med retro klær og tilbehør.

5 måter å kle 80 talls klær

Personlig synes jeg ikke at det er så enkelt å ha på meg klær inspirert av 80 talls mote uten å føle at jeg skal på utkledningsfest. Jeg har derfor utarbeidet en liste med 5 tips til hvordan du kan ta i bruk 80 talls klær og detaljer på en naturlig måte, og samtidig bevare din egen stil.

  • Bukser med høyt liv 

Bukser med høyt liv går aldri av moten og du har kanskje allerede en slik bukse i garderoben. Buksen er muligens det enkleste klesplagget ala 80 tallet å style, og det faller meg helt naturlig å ta på meg en bukse med høyt liv. Buksen passer til enhver kroppsform og finnes i diverse modeller, fra vide og flagrende, til helt smale eller chinos. Når jeg ønsker å oppnå en mer retro look, så finner jeg frem den gode gamle Levi’s jeansen.

Today: 90% chance of denim.

A post shared by Jessie Bush (@wethepeoplestyle) on

  • Dyremønster 

Jeg synes personlig at dyremønster er en svært spennende trend, og det kan gi full klaff eller total bommert. Blir det for mye dyreprint, kan det nesten tippe mot harry. Tips til hvordan du kan bruke dyremønster til hverdags er å ta det i bruk som tilbehør! Velg deg ut en kul håndveske eller sko med dyremønster, eller en skikkelig 80 talls scrunchie med leopardtrykk til håret, og kombiner det med et ellers enkelt antrekk.

leopardikuosi
  • Rumpetaske

Jeg har nevnt det før, men rumpetasken er og forblir en trend ut året, i hvert fall. I høst vil kanskje en rumpetaske i mørkt skinn være mest anvendelig. Rumpetasken festes som oftest rundt hoftene, men jeg synes også at den kan bæres på skrå, i ordentlig dansk hipsterstil. Jeg kommer til å bruke den over høstens skinnjakke eller kåpe.           

        

vyölaukut
  • Oversized kåpe

Hva er vel mer passende enn en oversized kåpe, blazer eller cape når vi går mot kjøligere dager? Dette er et must have i høst! Hvis du virkelig tør å la deg inspirere av 80 talls moten, så velg en variant med skulderputer. Jeg synes en stor kåpe med belte i livet, over smale bukser og ankelstøvler gir en kul og feminin look, og innsvingen i livet gir deg en flott silhuett. Bare se hvor fantastisk Nina Sandbech ser ut med denne stilen!   

 

From the shoot with @detnye ✨ Photo by @idabjorvik

A post shared by Nina Sandbech (@ninasandbech) on

  • Joggedress 

Mye av 80 talls moten består av aerobics-inspirerte elementer som hotpants, sneakers og ikke minst, joggedress! Definisjonen av retro klær er den klassiske joggedressen, eller grilldress som den også kalles, og den er tilbake på moten for å bli. Hvis du ikke kan se for deg å bruke en full joggedress, så kan du prøve deg frem med den originale Adidas genseren kombinert med jeans du allerede har. Etter hvert som du blir mer komfortabel kan du gå for full dress. Dette antrekket er helt lov utenfor husets fire vegger i høst, men jeg kommer nok også til å bruke den hjemme på sofaen på en lazy søndag.

adidas verkkarit

Som du kanskje har skjønt omfatter 80 talls klær så mye! Stilmessig er nesten alt lov, og det gjelder bare å kombinere 80 talls elementer med egen stil, slik at det fortsatt blir personlig. Jeg synes det er spennende å gå litt utenfor komfortsonen! Jeg kommer til å eksperimentere med sterke farger, skulderputer, skinnende materialer og lakk i høst, men jeg vil sette det sammen med basic plagg som jeg allerede har i garderoben!

Jeg ønsker deg en fin og moteriktig høst!  

Love AnnaAnna Øverås
Interessant?

Del denne bloggen med dine venner!

KOMMENTER PÅ DENNE BLOGGEN