Til konfirmanten - 3x konfirmasjonsantrekk

Av Anna Øverås | Tips | Offentliggjøring av annonser | 05. mars 2020
Til konfirmanten - 3x konfirmasjonsantrekk

Hvis du er i gang med å planlegge konfirmasjon 2020, så dukker nok også dette spørsmålet opp:
Hva er riktig antrekk til konfirmasjon for jenter og gutter? Det er mye som skal planlegges før den store dagen, både for konfirmant og for foreldre, så hvorfor ikke sørge for å ha antrekket planlagt så tidlig som mulig? Kanskje det er din sønn eller datter som skal konfirmeres - dette blogginnlegget er rettet til dem.
Her kommer mine tips til konfirmanten; kjole til konfirmanten, dress til konfirmant og bunad

Til konfirmanten - 3x konfirmasjonsantrekk

  • Kjole til konfirmanten

Det å skulle finne en passende kjole til konfirmasjon kan være vanskelig. Den skal både være pyntet, egne seg i familiesammenheng og eventuelt i kirken, og samtidig skal du jo føle at den passer deg og din personlighet. Det er jo ikke ofte at alt fokuset står på deg, og dette er din dag, selvfølgelig skal du føle deg fin! Guttene skal jo bare ta på seg dressen, det er jo utrolig enkelt for dem.

For å gjøre det litt enklere for deg har jeg satt sammen noen ideer rundt kjole til konfirmanten. Jeg synes blant annet at alle kjoler med blomsterprint er veldig fine, også de med litt blonder. Dette gir både et pent og litt sommerlig uttrykk, og passer like bra til konfirmasjon om våren som tidlig på høsten. Du kan selvfølgelig også kle deg i en søt bluse med skjørt til, kanskje til og med et fint tyllskjørt?

 

Kjole til konfirmasjon

Hvis det skulle være litt kaldt på konfirmasjonsdagen så kan du ha på deg en søt vårjakke over når du er ute, og så er det kjempefint med ballerinasko til. Jeg anbefaler deg å finne en kjole eller et skjørt som går til kneet eller kanskje til og med en ankellang variant. Begge deler er utrolig flott og kan også gi et litt mer voksent uttrykk - og denne dagen markerer jo at du tar et steg inn i "voksenlivet”. Se mine utvalgte favoritter under, og ikke glem håraccessories og smykker til!

  • Dress til konfirmant

For gutta er det enklere, i hvert fall i en jentes øyne. Dere skal jo bare ta på dere en dress!

Men etter litt nærmere ettertanke, så kom jeg på at dere også skal velge farge på dress, skjorte, sko og slips eller sløyfe! Skal man matche jakke og bukse, eller kanskje mixe grå bukser og en mørk jakke? Kanskje det ikke er så lett allikevel? Jeg vil si at både lys og mørk dress passer like bra, og en hvit skjorte er kanskje det safeste. Hvis du synes dette er kjedelig, og føler at du ser ut som faren din, så kan du jo gå for en mer fargerik skjorte!

Til konfirmanten - 3x konfirmasjonsantrekk
Dress til konfirmant

Det viktigste er at du føler deg litt kjekk i det antrekket du går for- det er jo tross alt din dag, mange øyne som ser og mange timer i dress. Mine tips til konfirmanten er å velge en pen dress, og så kan du heller sprite opp antrekket med noen kule sokker og et ungdommelig slips. Se mine favoritter:

 

  • Bunad

Hvis du er så heldig at du får bunad i konfirmasjonsgave, eller kanskje du allerede har en, så er dette det mest tradisjonelle konfirmasjonsantrekk. Jeg bruker bunaden i alle anledninger det passer seg, både på julaften, i fetteren min sin konfirmasjon og på 17. Mai. Jeg elsker å kle meg i bunad, og synes det er ekstra stas at alle jentene i familien min har lik. Hvis jeg var deg så ville jeg helt klart brukt bunad eller festdrakt hvis du har muligheten til det! Bunad er også like bra antrekk til konfirmanten som til gjester i en konfirmasjon!

HÅPER DU FÅR EN FANTASTISK KONFIRMASJONSDAG! 

Love AnnaAnna Øverås
Interessant?

Del denne bloggen med dine venner!

KOMMENTER PÅ DENNE BLOGGEN