Hvordan knyte slips på 4 forskjellige måter

Av Sophie Tarif | Tips | Offentliggjøring av annonser | 01. nov. 2018
Hvordan binder man et slips

Det å knyte slipset er ikke alltid en enkel oppgave. Derfor har vi laget en oversikt med forklaring og bilder på hvordan man enkelt knyter et slips. Fra nå av kan du kalle deg en ekspert i å knyte slips på 4 forskjellige måter! Bare se på bildene og følg instruksene, så blir du en mester i å knyte slips.

Knyte slips: de forskjellige knutene steg for steg

Før du setter i gang, må du naturligvis vite hva slags knute du vil knyte. Det finnes nemlig flere forskjellige måter å knyte slipset på. Vi tar for oss den enkle knuten, Dobbel Windsor, Pratt-knuten og den lille knuten. Velg din favorittknute under, og se om du får den til.

I riktig rekkefølge: 

  1. Den enkle knuten
  2. Dobbel Windsor
  3. Pratt-knuten
  4. Den lille knuten

1. Den enkle knuten

En enkel knute er som navnet tilsier, nemlig enkel. Vil du lære å knyte slipset på en enkel måte? Da er dette knuten for deg! Følg bildene og stegene nedenfor.

Hur man knyter en slips på 4 olika sätt

Steg 1: Legg slipset rundt nakken med sømmen ut og opp, og pass på å hold den brede delen i høyre hånd og den smale i venstre. Lag så et kryss der den brede delen er underst. Når det kommer til lengden, skal den smale delen ende cirka ved navlen. Steg 2: Legg den brede delen over den smale mot venstre, og hold på plass. Steg 3: Hold fast og ta den brede delen fra undersiden og opp igjennom knuten du lagde i steg 2. Steg 4: Dra den brede delen gjennom, og juster den til knuten sitter stramt nok.

 

2. Dobbel Windsor

Windsor knuten er en litt tykkere knute som stråler av selvtillit. Det er derfor den perfekte knuten å anvende når du har et viktig møte eller en presentasjon. Denne knuten passer godt til en skjorte med cutaway-krage. Hvis du vil bruke Windsor knuten, så følg stegene nedenfor.

Hur man knyter en slips på 4 olika sätt

Steg 1: Legg slipset rundt nakken med sømmen opp. Den smale delen skal ligge under og til venstre, og den brede delen skal ligge over og til høyre i et kryss. Steg 2: deretter tar du den brede delen under den smale og så over så den kan tas gjennom halsåpningen. Steg 3: Ta den brede delen og før den gjennom halsåpningen. Steg 4: Før den brede delen til høyre og før den under og til venstre. Steg 5: Ta den brede delen fra venstre og opp igjennom halsåpningen. Steg 6: Når den er ført gjennom halsåpningen, hold den til venstre side. Steg 7: Før den brede delen over til høyre. Steg 8: Før så den brede delen gjennom halsåpningen. Steg 9: Før den brede delen gjennom knuten du nettopp har laget. Steg 10: Stram til, og knuten er ferdig!

3. Pratt Knuten

Leter du etter en måte å knyte slipset ditt som passer fint med skjorter med en litt bredere krage? Da er Pratt knuten perfekt for deg. (også kjent som en Shelby knute). Vi viser deg hvordan det gjøres.
Hur man knyter en slips på 4 olika sätt

Steg 1: Legg slipset rundt nakken med innsiden vendt opp. Den smale enden skal over og ligge til venstre ca 30 cm lang. Steg 2: Hold den smale enden og dra den gjennom halsåpningen. Steg 3: La den brede enden komme ut på høyre side med innsiden vendt opp. Steg 4: Ta den brede enden mot venstre. Steg 5: Dra deretter den brede enden gjennom halsåpningen igjen. Steg 6: Trekk den brede ende gjennom løkken. Steg 7: Pratt knuten er ferdig!

4. Den Lille Knuten

Navnet på den lille knuten snakker også for seg: det er en mindre knute. Den lille knuten passer fint med et moderne antrekk, siden denne knuten er mer uformell. Du kan for eksempel bruke denne knuten når du kombinerer den med sneakers. Dennee slipsknuten er også veldig enkel. Se her hvordan det gjøres.

Hur man knyter en slips på 4 olika sätt

Steg 1: Legg slipset rundt nakken med den fine siden opp. Den smale enden skal ligge til høyre. Vri innsiden oppover (slik at den pene siden forblir synlig på baksiden av nakken din når slipset er bundet). Steg 2: Kryss den smale enden over den bredere enden (innsiden av slipset forblir øverst). Steg 3: Deretter legger du den bredere enden av slipset over den smale delen. Her er den fine siden av slipset øverst. Steg 4: Før den brede enden gjennom løkken. Steg 5: Den lille knuten er ferdig! Det var ganske enkelt ikkesant?

Gå til innkjøp av et pent slips 

Nå som du vet hvordan du knyter 4 forskjellige knuter, men fortsatt ikke har et pent slips i skapet, er det kanskje på tide å gå til innkjøp av et? Nedenfor har jeg samlet de peneste slipsene for denne sesongen. Kanskje finner du ditt nye favorittslips som du kan bruke på både julebord og nyttårsaften.

Love SophieSophie Tarif
Interessant?

Del denne bloggen med dine venner!

KOMMENTER PÅ DENNE BLOGGEN