Back to Basics

Av Anna Øverås | Tips | 05. april 2019
minimalistinen vaatekaappi

10 basisplagg som utgangspunktet for garderoben

Velg ut 10 basisplagg som du kan bruke til alt, og style dem med mer trendy klær! 

Det er 2019 og mange grunner til å rydde i klesskapet! Kanskje har du et ønske om å bli mer minimalist, enten fordi du har innsett at du har overdrevet med klær, eller rett og slett fordi du ikke har plass i leiligheten din til å eie så mye? Kanskje ønsker du å ta avstand til bruk-og-kast samfunnet vi lever i, og på grunn av dagens miljøproblemer shoppe litt mindre? Heldigvis så trenger det ikke å gå utover stilen din, det gjelder bare å prioritere! 

Uansett hva dine ønsker er, så er det mange som mener at et ryddig hjem gir et ryddig hodet! Hvis du er som meg, og har hodet i klesskapet opp til fem ganger daglig, så tror jeg virkelig at dette er en teori som gir mening. Tenk om du hadde en solid basisgarderobe som bestod av klesplagg som du alltid føler deg bra i, nesten uavhengig av humør og anledning? Og tenk om du slapp å rote rundt mellom bunker av gamle og nye klær, alltid sittende igjen med følelsen at du aldri har noe å ha på deg?! Det handler om å plukke ut noen favoritter; t-skjorte, jeans, et par boots, et wrap skirt og noen flere plagg som du alltid kan bruke! 

vaatekauppa

I løpet av de tre siste årene har jeg flyttet fire ganger mellom land, for meg selv og inn med kjæreste, og hver gang har jeg blitt like frustrert over å ha så mye klær. Resultatet av dette er at jeg har gitt bort søppelsekker med klær, sko og accessories (forhåpentligvis har det endt opp hos noen som trenger det mer enn meg). Jeg har fokusert på å beholde basisklær som er tidløse og av kvalitet, og som jeg kan style på ulike måter slik at det uansett ser bra ut. Dette kan selvfølgelig kombineres med mer trendy og unike klær, men målet er at majoriteten av garderoben består av basisplagg. I forbindelse med mitt never ending ryddeprosjekt, så har jeg valgt ut 10 basisplagg som er utgangspunktet for min garderobe! Håper du kan bli inspirert til å gjøre det samme!

vaatekaapin peruspilarit
  • T-skjorten

Den hvite t-skjorten kommer garantert ikke som en overraskelse når vi snakker om hva vi skal ha i en basisgarderobe. Det enkle er ofte det beste! Velg en t-skjorte i 100% bomull, og gjerne økologisk bomull! Denne vil vare lengre og er en bedre investering når det kommer til miljøet. Vi ønsker at klærne våre består av rene materialer. Jo stivere t-skjorten er, desto finere holder den seg over tid, og ikke velg den som er pinetrang da det kan se ut som en undertrøye. En hvit eller svart T-skjorte kan brukes til alt!

 

toppi
  • Tanktopp

Mitt go-to antrekk hvis jeg skal ut med venninner, er en helt svart tanktopp, gjerne i silke. Jeg har et par av disse, den ene er kjempegammel og arvegods etter mamma, og den holder seg fin i evig tid! Jeg føler meg alltid fresh hvis jeg styler denne til skinny jeans, og putter toppen nedi buksen med noen tøffe skoletter og noen accessories til! Det er kanskje ikke så originalt, men det ser enkelt og kult ut i mine øyne!

 

  • Jeans

En jeans er like uungåelig som en hvit t-skjorte! Jakten på den perfekte jeans kan være lang og kronglete, men når du først har funnet den, så er forholdet evigvarende og svært avhengighetsskapende! Jeg foretrekker high waist jeans som er rimelig smale, gjerne i mørk grå eller svart! Jo mørkere jo penere!
Gå for en helt svart jeans, disse kan du pynte opp og ned, og de kan faktisk også funke fint på jobb eller andre litt formelle settinger, så lenge du bruker det riktige tilbehøret til! 

 

  • Wrap skirt

Min elsk til wrap skirt er relativt fersk, og har vel først kommet med de siste årenes store tilbud av midiskjørt med blomsterprint og andre freshe mønstre. Jeg drømmer om Ganni leopard skjørt, selvom det kanskje ikke er helt minimalistisk. Jeg synes virkelig at wrap skirt med midilengde kombinert med en enkel t-skjorte og sneakers er så kult! Det som er så herlig med midiskjørtet er at det like gjerne kan brukes til jobb, hverdags og fest, det handler bare om hvordan du styler antrekket! Og så er det så fint om sommeren!

 

Wrap skirt
  • Blazer

Jeg er på jakt etter en blazer, eller dressjakke, som jeg kan bruke både inne og ute! Den perfekte blazer i mine øyne er en i tynn ull som kan være min vår -og høstjakke med et skjerf til, men som jeg også kan bruke på jobb! Helst skal den være mørk blå, grå eller svart, og være litt lang! Ikke sånn kort og smal! En pen blazer må jo være det mest tidløse og elegante plagget som kan brukes i evig tid!

 

Walking my shadow #weekend

A post shared by Tine Andrea (@tineandreaa) on

  • Strikkegenser

Noe jeg absolutt ikke kan leve uten er strikkegenser (og da snakker jeg ikke bare om å ha en, men kanskje ti - oops). Selv om jeg har flere å velge mellom, så bruker jeg definitivt mine gensere i nøytrale farger mest, nettopp fordi de kan brukes til alt! En grå kashmirgenser passer like fint til jeans som til midiskjørtet, og kan brukes som et pent plagg i anledninger hvor du faktisk må kle deg litt ordentlig. En ordentlig genser i ull eller kashmir vil kunne holdes pen i mange år, så lenge den vaskes lett og behandles ordentlig!

 

  • Den lille sorte

Jeg snakker selvfølgelig om kjolen som man ikke kan leve uten! Hvis du skal velge ut den perfekte kjolen, så ville jeg gått for en som ikke er utringet og ikke for kort, men noe midt imellom. Den ultimate kjolen skal man kunne bruke til fest med riktig tilbehør og høye heler, og samtidig kunne bruke på jobb med en fin blazer og støvletter til. Det høres kanskje vanskelig ut å finne en som egner seg til to så ulike anledninger, men det er faktisk mulig!

 

  • Sneakers

Sneakers er ikke bare verdens beste skotøy, men de har også vært svært trendig og synlig på catwalken de siste årene. Vi har sett alt fra sportige joggesko til platåsneakers, til skikkelig chunky sneakers som statement skoene fra Balenciaga. Uansett hvilken sneakers type du er, så er det aldri feil med hvite eller svarte sneakers i garderoben!

 

tennarit
  • Boots

Cowboy, biker eller de klassike Dr. Martens? Jeg har først i år gått til innkjøp av mitt første par med Dr. Martens, og de har raskt blitt mine favorittsko! Dette er kanskje først og fremst fordi jeg ikke er så flink til sko meg "fint", og foretrekker boots til både jeans, kjole og skjørt! Men når det er sagt så digger jeg virkelig cowboy støvler, og hvis du går for noen litt klassiske som fortsatt har cowboy-feelingen, så vil du kunne bruke de for alltid!

 

laukku
  • Veske

Nummer 10 på denne listen er en kvinnes beste venn, nemlig hverdagsvesken! Jeg digger både håndvesker og crossover vesker, begge deler kan være praktisk og fint! Hvis du investerer en gang i en ordentlig veske (eller kjøper en vintage), så har du den livet ut! Det som er så gøy med håndvesker er at de eldre vintageveskene er like trendy som nyere vesker! Bare sammenlig en klassik Gucci veske med en Nunoo veske, hvorav sistnevnte var synlig overalt på Copenhagen Fashion week 2019. Begge disse er superfine og av tidløst design, særlig hvis du går for en med nøytrale farger eller svart!  

 

minimalistinen vaatekaappi

Håper du har fått litt inspirasjon til å rydde i garderoben! Jeg kan love deg at det å fokusere på gode basisplagg gjør at det blir enklere å prioritere de mer trendy og unike plaggene som du absolutt MÅ ha! Disse kan styles med alt du har i garderoben, og du kan shoppe med bedre samvittighet! 

Basic er ikke synonymt med kjedelig! 

 

Love AnnaAnna Øverås
Interessant?

Del denne bloggen med dine venner!

KOMMENTER PÅ DENNE BLOGGEN