Antrekk til jobbintervjuet

Av Nicolina Bengtsson | Tips | 07. juli 2017
Antrekk til jobbintervjuet

Man er ofte veldig nervøs før et jobbintervju, og ofte er man usikker på hva man skal ha på seg. Kvelden før står du foran skapet og vurderer alternativene du har: " En skjorte er alltid klassisk, men det er kanskje for formelt. En bluse passer kanskje bedre, men er den for utringet? Hva gjør jeg? Deretter kommer spørsmålet om hva man skal ha som nederdel, skjørt eller bukser?! Gaah!" Det er mange tanker som går igjennom hodet når du skal velge antrekk til jobbintervju, der man selvfølgelig vil gjøre et godt inntrykk.

Et svært viktig tips som vi i Fashiola ønsker å understreke, er at man burde absolutt matche antrekket med:

  • Bedriftskulturen
  • Stillingen du søker på
  • Selskapet du ønsker jobbe for

Skal du for eksempel jobbe for et selskap som selger sportsklær, og er kjent for å ha et uformellt og ungt miljø, passer det ikke å møte opp på jobbintervju i en dress. Men skal du på den andre siden jobbe som direktør for en bank, er det ikke så passende å møte til jobbintervju iført for eksempel et par sneakers.

4x antrekk for et jobbintervju

Vi har listet opp fire antrekk til jobbintervju, som vi håper du vil finne inspirasjon fra nedenfor. Det viktigste når du velger et antrekk til et jobbintervju, er at du føler deg komfortabel, og at det er et antrekk som representerer deg selv.


Det kule antrekket
Er du på et jobbintervju i den kule bedriften der de spiller fotball eller bordtennis i lunsjpausen, er det også smart å matche antrekket deretter. Hvorfor ikke velge en bomberjakke kombinert med et par pent sittende jeans og sist men ikke minst, et par sneakers?


Blyantskjørt + T-skjorte + Blazer
Stilig og klassisk på samme tid, det er det dette antrekket handler om! Avhengig av hva slags blyantskjørt, t-skjorte eller blazer du velger, kan du gjøre antrekket tilpasset til ethvert jobbintervju du skal på.

Antrekk til jobbintervjuet

Det klassiske antrekket
Det mest klassiske antrekket til et jobbintervju er en bukse og en skjorte. Dette er et antrekk som passer til de fleste anledninger og som ser pent ut. Vi råder deg til å velge enten et par hæler eller et par stilige sko i skinn å matche med.


Jumpsuit Looken
Jumpsuit looken er kanskje ikke det mest vanlige antrekket for et jobbintervju, men på den andre siden, et antrekk som skaper inntrykk og som er veldig kult. En jumpsuit er kanskje mest passende for et intervju i forbindelse med en kreativ stilling.

Antrekk til jobbintervjuet

Jeg håper at dere har fått litt inspirasjon og tips til hva dere skal ha på dere på jobbintervju. Hvis ikke, er det bare å kommentere nedenfor og vi gir mer enn gjerne mer personlige tips!

Love NicolinaNicolina Bengtsson
Interessant?

Del denne bloggen med dine venner!

KOMMENTER PÅ DENNE BLOGGEN