Antrekk til jobbintervjuet

Av Nicolina Bengtsson | Tips | 26. sep. 2018
Antrekk til jobbintervjuet

Det er helt vanlig å være veldig nervøs før et jobbintervju, og ofte er man usikker på hva man skal ha på seg. Kvelden før står du foran skapet og vurderer alternativene du har: "En skjorte er alltid klassisk, men det er kanskje for formelt. En bluse passer kanskje bedre, men er den for utringet? Hva gjør jeg? Deretter kommer spørsmålet om hva man skal ha som underdel, skjørt eller bukser?! Gaah!" Det er mange tanker som går igjennom hodet når man skal velge antrekk til jobbintervju, fordi man selvfølgelig vil gjøre et godt inntrykk.

Et svært viktig tips som vi i Fashiola ønsker å understreke, er at man burde prøve å matche antrekket med:

  • Kulturen i selskapet
  • Stillingen du søker på
  • Hva slags type selskap du skal på intervju hos

Skal du for eksempel på intervju i et selskap som selger sportsklær, og er kjent for å ha et uformelt og ungt miljø, så passer det kanskje ikke så godt å møte opp på jobbintervju i full dress. Skal du på intervju til en lederstilling i bank, vil det ikke være så passende å møte opp iført et par sneakers. Letter sagt, det er smart å undersøke kleskoden på forhånd, så slipper du pinlige opplevelser. Og hvis du er litt godt forberedt, så unngår du kleskrise og panikk kvelden i forveien, og du kan heller bruke tid på å forberede intervjuet best mulig! 

4x antrekk for et jobbintervju

Vi har listet opp fire antrekk til jobbintervju, som vi håper kan hjelpe deg litt på vei. Det viktigste når du velger et antrekk til et jobbintervju, er at du føler deg komfortabel, og at det er et antrekk som representerer deg selv. Det er kun da du vil kunne gi et personlig og selvsikkert inntrykk. 

  • Det klassiske antrekket

Det mest klassiske antrekket til et jobbintervju er en pen bukse og skjorte. Dette er et antrekk som passer til de fleste anledninger og som ser pent ut. Hvis du velger å gå i bukse, så anbefaler jeg deg å velge et par pene ankelstøvler eller et par stilige sko i skinn å matche med. Bukse og skjorte er kanskje særlig egnet om høsten og vinteren, og du vil oppnå en svært elegant look med en gang du kombinerer antrekket med en pen kåpe. Det enkle er ofte det beste, og dette antrekket er alltid trygt! 

Antrekk til jobbintervjuet
Klassisk antrekk til jobbintervju

  • Blyantskjørt + T-skjorte + Blazer

Stilig og klassisk på samme tid, det er det dette antrekket handler om! Avhengig av hva slags blyantskjørtt-skjorte eller blazer du velger, kan du variere dette antrekket ut i fra hvilket selskap du skal på intervju hos. Det er to ting du burde huske på. Det ene er at det alltid er bedre å være litt for pent kledd, enn det omvendte. Det andre er at skjørtet ikke burde være for kort! Hvis du synes at du er litt i grenseland med skjørtelengden, kan det være en ide å kle seg med noen mørke, tette strømpebukser under. Føler du deg veldig formelt kledd i blazer, kan du enkelt ta den av deg etter å ha hilst på den du skal ha intervju med, så vil du automatisk være litt mer avslappet. Et alternativ til blazer kan også være en pen strikkgenser.

  • Det kule antrekket

Hvis du skal på jobbintervju i et selskap med en tilbakelent kultur, der de spiller bordtennis i lunsjpausen, så burde du prøve å matche antrekket deretter. Da kan et par pent sittende jeans kombinert med bomberjakke  og flate sko være det riktige valget. Det kan være helt greit å være pent, men casually antrukket, så lenge klærne er rene og ordentlige. Dersom du velger å møte opp i sneakers, så velg gjerne det nyeste paret du har, og ikke de du brukte på festival i fjor sommer. 

Kult antrekk til jobbintervju
  • Kjole

Hvis du har mest kjoler i din garderobe, er dette også helt klart noe som kan brukes på intervju. Ved valg av kjole er det viktig å undersøke kleskoden på arbeidsplassen du skal besøke. I flere selskaper ser man ofte damer i kjole, men det skal ikke være den kjolen du drar på byen med en lørdagskveld. Velg en diskret og pen modell uten utrigning. Det sies at den klassiske sorte kjolen passer til alt, så lenge den ikke er for kort.  Det er kanskje enklere å kle seg i kjole om høsten og vinteren, når man kan velge en som er litt dekkende og kombinere den med strømpebukser. Nå om dagen er det kjempetrendy med ruter, så du kan for eksempel velge ut en fin ullkjole med rutemønster. 

Jeg håper at dere har fått litt inspirasjon og tips til hva dere skal ha på dere på jobbintervju. Hvis ikke, er det bare å kommentere nedenfor og vi gir mer enn gjerne mer personlige tips!

Antrekk til jobbintervjuet
Love NicolinaNicolina Bengtsson
Interessant?

Del denne bloggen med dine venner!

KOMMENTER PÅ DENNE BLOGGEN