5 tips til skiklær dame 2019

Av Anna Øverås | Tips | 23. jan. 2019
Snygga skidoutfits 2019

5 tips til skiklær dame 2019


Hvordan blir vinteren 2019 for deg? Lengter du bare til sommeren og har allerede gått til innkjøp av årets bikinier, eller gleder du deg over det beste med vinteren: nemlig å stå på ski! Kanskje du allerede har planlagt skiferie i påske 2019?

Jeg er definitivt et skimenneske, men ironisk nok så har jeg siden august 2011 stort sett bodd i København og Amsterdam. Disse to byene må jo rangere blant topp 5 flateste byer i Europa, uten snø eller noen form for natur. Så jeg lurer egentlig på hva jeg gjør her..?

Men er det en ting jeg definitivt skal prioritere i vinter, så er det å stå på ski i både vinterferien og påskeferien! Jeg bruker nesten like lang tid på å planlegge årets skiantrekk som jeg bruker på å planlegge skiferien. Men hva er mote 2019? Og hvilken skitype er du? Det finnes ulike motetrender når det gjelder outfits til slalombakken, på randonee og langrenn, og ikke minst når det kommer til afterski klær!
Jeg har derfor samlet de 5 viktigste tipsene for skiklær dame 2019.

This Christmas Santa taught me how to ski.

Een bericht gedeeld door Jessie Bush (@wethepeoplestyle) op

  • Fashionista

Hvis du ønsker å være like fashionista i skibakken som du er til hverdags, så ville jeg denne vinteren garantert satset på farger som blå, hvite og rød. Dette er åpenbart fargene som gjelder på kule skiklær for damer, og hvis du virkelig ønsker å ta den helt ut - så må du velge en onepiece. Tidligere har sterke farger og skikkelig “mismatch” vært helt lov i skibakken, men i år anbefaler jeg deg en “renere” stil. Årets skioutfit består av jakke og bukse som hører sammen, og stilen er litt retro. Hvis du er så heldig at du skal på skiferie i alpene, er det dette antrekket som gjelder - da blir du lett bakkens dronning.

  • Skiboms

Hvis du er en av dem som bor i skibakken, så behøver du behagelige klær som varmer både når du står på ski og sitter stille. Da ville jeg gått for en tykkere skidress, og sørget for at jeg hadde noen komfortable sko å hoppe inn i, i pausene. Det beste er å ha en litt lang jakke som dekker rumpa, og kanskje særlig hvis du står på snowboard. Her er det farger som gjelder, og kombiner gjerne ulike farger som gjør deg synlig i bakken! Husk alltid å ha en deilig lue og ordentlige votter, slik at du holder varmen dagen ut!

 

Fin i bakken
Snygga skidoutfits 2019
  • Full fart på randonee

Hvis du går like mye oppover som du står nedover, søker du kanskje et mer funksjonelt og allsidig skioutfit som passer seg godt til randonee. Gå for en kul skallbukse og skalljakke, og du har et brukervennlig og sporty antrekk som tåler litt røft vær. Du vil mye enklere kunne justere temperaturen ved å kle deg i lag på lag under, og eventuelt kombinere en tynn vinterjakke under skalljakken når det blir ekstra kaldt på toppen. Og med dette skiantrekket ser det ut som at du er dreven og trygg på randonee! Velg gjerne enklere farger som grønt, mørkelilla, marineblå og brunt, og kombiner jakke og bukse fra ulike merker om du vil det.

Snygga skidoutfits 2019
  • Langrenn

Som skidronning på langrenn er det viktig å være rask og smidig. Her er det viktigere å ha lette klær, som minner mer på løpeklær enn et skiantrekk. Det finnes mange stilige skidresser for damer, og på langrenn bruker jeg selv å ha en svart, smal bukse og en mer fargesterk jakke. Ettersom langrennsjakken er tynn kan det være et tips å ha flere tynne lag av ull under, slik at du holder varmen.

  • På afterski

Mange lurer på hva som er riktig afterski klær. Her stemmer virkelig tanken om at det enkle ofte er beste! Ullundertøy eller like viktig for å holde varmen som å være stilig på afterski! Ingenting er bedre etter en lang dag utendørs, enn å komme inn på afterskien der det er god stemning og fyr i peisen. Og det betyr selvfølgelig at du må av med skidressen! De dagene du skal på afterski så ville jeg sørget for å ha på meg det fineste ullundertøyet jeg har, i hvert fall!

Love AnnaAnna Øverås
Interessant?

Del denne bloggen med dine venner!

KOMMENTER PÅ DENNE BLOGGEN