Herremote: De største trendene for høst og vinter 2018-2019

Av Sophie Tarif | Herremote | 28. aug. 2018
herfstmode heren

De største trendene for høst og vinter 2018-2019 tillater menn å vise frem sine maskuline og tøffe sider, om de vil. I høst vil vi ikke lengre se kjønnsnøytrale herreklær, men mye maskulinitet. Stikkord som gjelder for høstens herremote er: rapkultur, cowboy , friluftsliv og saueskinn.

Herremote: De største trendene for høst og vinter 2018-2019

Jeg har allerede gitt uttrykk for at årets herremote består av mange tøffe elementer. Tenk for eksempel Western-inspirerte jakker og støvler, skinnjakker, baggy jeans og skjorter, samt kult utendørstøy og støvler. Når det kommer til tøff mote så skal vi også se at klærne er inspirert av gatekulturen, deriblant rappere. I trendbilde for menn ser vi for eksempel mange hatter, vide klær og tykke jakker. Se her for de 5 største trendene i høst og vinter 2018-2019.

  • Rapkultur

Rapmusikk har vært populært over flere tiår, og det er ofte at gatetrender oppstår innenfor rapkulturen. Rapmusikk er fortsatt stort i Norge, så det er ikke rart at rapkulturen har innvirkning på motebildet også. Som et resultat av dette har hatter, oversized hettegensere, chunky sneakers og baggy bukser fått en viktig posisjon blant de største trendene høst og vinter 2018-2019. Denne stilen kan du blant annet finne hos store amerikanske rappere, som Kanye West og Jay-Z.

@vetleemile på catwalken på @jlindebergofficial ????????

A post shared by MELK & HONNING (@melkoghonning) on

Herre mode vinter
  • Cowboy

Jeg har i tidligere blogginnlegg nevnt at cowboystøvelen var en av de viktigste trendene under Copenhagen Fashion Week, og dette gjelder selvfølgelig også på herresiden. Denne trenden er det motsatte av rap- og gatemote, og her finner du ingen capser eller vide herreklær. Blant Western-inspirert mote gjelder lær, frynser, vester og denimskjorter. Det handler ikke om å kle seg kostymete, men å trekke inn Cowboy-inspirerte elementer i stilen din. Helst skal du beholde din grunnleggende stil, og tilføye detaljer som et par støvler eller en denimskjorte, og du kan selv velge hvor dristig du ønsker å kle deg.

Motetrender for Herrer høst/ vinter 2018-2019
  • Friluftsliv

Høst- og vintertrend i år og neste år er tydelig inspirert av friluftsliv. Blant mote for menn er fjellstøvler, dunjakker og vindjakker hot. De store motehusene som Armani og Gucci, som for øvrig ikke er spesielt kjente for å ha friluftsklær som en del av sin portefølje, har i år produsert sine egne fjellstøvler. I tillegg til støvler gjelder tøffe utendørsjakker, som vindtette parkaser og oversized dunjakker. Det fine med denne trenden er at disse robuste herreklærne faktisk egner seg godt i norsk vinter, så det er ikke bare moteriktige, men også smarte kjøp for menn i år.

Herremote: Trend høst & vinter 2018-2019
  • Saueskinn

Saueskinnsjakken er en klassiker og kanskje den aller beste vinterjakken. Invester i en saueskinnsjakke av kvalitet, og den vil holde deg varm livet ut. Det finnes mange varianter av sausekinnsjakken, pilot-inspirerte, helskinn, kåper eller denimjakker med skinn i kragen. Du finner også tøffe varianter i imitert skinn og pels. Sett gjerne sammen antrekket av flere elementer av skinn, og kombiner jakken med et par tøffe skinnstøvler og kanskje en veske til. Sauseskinnsjakken er en av de fineste herreklærne og et skikkelig must-have denne høsten!  

  • Nyanser av brun

Brun er sesongens viktigste farge, og er også en av de nevnte fargene i tidligere blogginnlegg om hvilke farger som gjelder i høst. Her handler det både om varm brun og beige, og jeg anbefaler deg å gå til innkjøp av en frakk i en av disse nyansene. Blant vinterjakker for menn er ullkåpe er alltid et tidsriktig og varig klesplagg, som garantert kan brukes år etter år. Er du ikke en typisk frakketype kan du også gå for en bomberjakke eller en tøff blazer.

Motetrender for Herrer høst/ vinter 2018-2019
Interessant?

Del denne bloggen med dine venner!

KOMMENTER PÅ DENNE BLOGGEN