Scandi Girl

Av Anna Øverås | Offentliggjøring av annonser | 28.05.2019, 10:46
Från svenska kläder till skandinavisk stil

Nordisk stil har alltid blitt sett på som minimalistisk, og skandinaviske motehus har jobbet hardt for at vi skal kunne kle oss elegant, avslappet og praktisk i alle anledninger. En typisk Scandi Girl har ofte vært sett i jeans, komfortable sko, en strikkegenser og en blazer, og helst i svart, grått og hvit. Skandinavisk mote skal bare være enkelt og kult, og det er vi stolte over!

Men nordisk stil har plutselig tatt en annen vending, og nå er det også det maksimalisme som gjelder. Uten at vi glemmer hvem vi egentlig er, har farger, mønstre og oversized silhuetter tatt over gatemoten i Nordens storbtyer. Hvis du, i likhet med meg, følger noen av de største skandinaviske influencerne på instagram, har bølgen av pasteller og blomster vært umulig å unngå. Og jeg liker det!

 

Hva er en typisk Scandi Girl i år?

Det kan være alle! Vi har lov til å kle oss i akkurat det vi vil, og dette vil vi også garantert se på årets store moteuker i København, Oslo og Stockholm i sommer. Om du ønsker å mikse blomsterprint, leopard og ruter i et og samme antrekk, er det lov. Om du heller vil gå kledd i sort dress, kan du gjerne det. Eller sommerkjole og joggesko - også lov!

Jeg skal derfor gi deg litt innsikt i hvilke skandinaviske merker som jeg forventer at vil skinne på Oslo og Copenhagen Fashion Week 2019, og hvilke trender du kan følge i sommer! Det viktigste er at du lar deg leke med ulike farger og materialer for å finne frem til din stil! Se under for mine favorittmerker: 

 

View this post on Instagram

Waiting for spring ????

A post shared by Babba C Rivera (@babba) on

Blomstrete & Fargerikt

  • Ganni

Hva er vel deiligere enn flaggrende kjoler i sommer? Ganni gir deg ihvert fall det du vil ha! Er du av den litt mer vågale typen kan du velge en maxikjole i leopardmønster, eller muligens batikk, som forresten er sommerens hotteste trend. Skal du i sommerbryllup ville jeg kanskje gått for en kjole i pastellfarger eller en blomstret modell. Det danske merket har virkelig knukket koden når det kommer til Scandi Girls, og du skal ikke bevege deg lenge rundt i en av de nordiske hovedstedene før du ser en kvinne iført Ganni kjole og sneakers

  • Stine Goya

Igjen må jeg snakke om et dansk klesmerket, nemlig Stine Goya! Stine Goya ble under Danish Fashion Award kåret til "Årets designer" under ELLE Style Awards 2019, og dette er ikke uten grunn. Deres nye kolleksjon henter inspirasjon fra en vintage garderobe, og deres kjoler og jumpsuits er fulle av blomster, prikker og metalliske pastellfarger. Glem ikke å ta med deg en matchende strikkegenser som du kan trekke over kjolen når kvelden siger innpå. 

View this post on Instagram

Biking in the woods ????

A post shared by Hanna Stefansson (@hannastefansson) on

Elegant & Stilig

  • Holzweiler

Vi er stolte over å kunne si at Holzweiler er et norsk merke, og deres gode materialer og naturlige fargetoner speiler at vi er et land i nord med mye natur. Deres kolleksjoner til mann & kvinne bygger på minimalisme og rene toner, og det er klesmerket for deg som er ute etter en sporty og stilig hverdagsstil, uten for mye fuzz. 

  • Filippa K

Filippa K er garantert et merke som du har kjent til lenge, og som definitivt reflekterer nordisk stil gjennom deres kolleksjoner. Filippa K byr på tidløs og elegant mote av høy kvalitet, og ikke minst så har de en svært bærekraftig businessmodell, som de får altfor lite kreditt for. Enten du ser etter et stilig jobbantrekk, en elegant trenchcoat eller behagelig treningstøy, så finner du det her hos Filippa K.

Du har her fått et lite innblikk i hvilke motehus som er med på å skape nordisk stil i år, og jeg anbefaler deg også å sjekke ut merker som Baum und Pferdgarten, Totême, By Ti Mo, Rodebjer, Acne StudiosDesigners Remix

Hvis du elsker å shoppe på nett, så burde du helt klart sjekke ut Farfetch her på Fashiola.
Hos Farfetch finner du alle de store skandinaviske merkene samlet i en nettbutikk.

Vi ses til årets moteuker! 

Från svenska kläder till skandinavisk stil
Love AnnaAnna Øverås
Interessant?

Del denne bloggen med dine venner!

KOMMENTER PÅ DENNE BLOGGEN