Plaggene du enkelt kan velge i økologisk bomull

Av Anna Øverås | Offentliggjøring av annonser | 07.02.2020, 15:06
Plaggene du enkelt kan velge i økologisk bomull

I dag er det enkelt å kjøpe plagg som består fullt eller delvis av økologisk bomull, og dette gjelder særlig klær som tilhører basisgarderoben. Tilbudet av jeans, t-skjorter, skjorter, gensere og undertøy i økologisk bomull er stort, så nå har vi ingen unnskyldning for å kjøpe klær produsert i "vanlig" bomull lenger. Og fordelene er mange! Økologisk bomull er mykere og mer komfortabelt, det puster samt at det både er bedre for miljøet og for menneskene som jobber med bomullen. Veldig enkelt forklart, så er det dyrket frem uten giftstoffer, og da det i seg selv er et naturmateriale, er det derfor resirkulerbart og biologisk nedbrytbart. Det vil si, at når du er ferdig med klærne kan materialet gjenbrukes og få et nytt liv! 

Bærekraftig mote er et svært omfattende emne, som vi jobber med å fordype oss i her på Fashiola.
I prosessen med å utvikle våre definisjoner av bærekraftig mote, vil vi regelmessig slippe tips og inspirasjon til hvordan du enklere kan lete frem til litt mer bærekraftig mote. I dette inlegget fokuserer vi på plagg bestående av økologisk bomull. Det som kan være vanskelig er å vite hvilke merker som produserer litt mer bærekraftig. Her får du en liten guide som kan hjelpe deg litt på vei: 

Plaggene du enkelt kan velge i økologisk bomull
  • Litt bedre Jeans

Jeans er et must-have plagg i de fleste garderober, og kan derfor omtales som et basisplagg. Det er kanskje et av de mest brukte plaggene blant damer og menn. Denim er et svært holdbart materiale, som ofte består av 100% bomull. Du har sikkert opplevd å ha jeans i mange år, og de blir bare mer komfortable og bedre i passformen, jo mer de brukes. Invester i jeans av høy kvalitet og du kan bruke de i en evighet!

Det er flere merker som er svært kjente for å fokusere på bærekraft og etikk i sin produksjon av denim, og ikke minst som satser på å produsere klær som varer. Det svenske merket Nudie har bukser i 100% økologisk bomull eller resirkulert bomull, samt at de tilbyr gratis reparasjon av buksene kjøpt hos dem. Andre merker som Samsøe Samsøe, Levi's, ARKET og Filippa K bruker økologisk og ved mange tilfeller, sertifisert bomull, i deres produksjon av jeans, så her finnes det mye bra å velge mellom. 

  • Litt bedre Gensere

Gensere er på samme måte som jeans, et go-to plagg som alle har i sin garderobe. Hettegensere, sweatshirts og langermet t-skjorter i økologisk bomull er også enkle å få tak i. Shop gensere hos Knowledge Cotton Apparal hvis du vil støtte et merke som bruker 100% sertifisert og bærekraftige materiale i sin produksjon, eller se etter gensere bestående av økologisk bomull hos Lindex, Cubus og Filippa K. 

Plaggene du enkelt kan velge i økologisk bomull
  • Litt bedre T-skjorter

Sjekk ut utvalget av t-skjorter i økologisk bomull! Selv klesmerker som ikke er helt grønne i sin produksjon, produserer nå basisplagg som t-skjorter i økologisk og sertifisert bomull. Sjekk ut ARKET, Basic Apparel og Paul Smith for t-skjorter i økologisk materiale. 

  • Litt bedre Undertøy

Følelsen av mykt undertøy med bra passform er uslåelig! Hvis du enda ikke er helt klar for å kjøpe alle dine nye basisklær i økologisk bomull, så kan undertøy være et bra sted og starte! Og her er utvalget stort! Merker som Bread & Boxers, Pierre Robert og Cubus har massevis av fint undertøy i deilig økologisk bomull. 

Love AnnaAnna Øverås
Interessant?

Del denne bloggen med dine venner!

KOMMENTER PÅ DENNE BLOGGEN