Opplev vinteren i Paris

Av Ana Filipa | Offentliggjøring av annonser | 13.11.2017, 16:31
Opplev vinteren i Paris

Om vinteren kan man si at Paris forandrer seg. Byens lys gir rom for byens ulike kontraster. Trærnes bare stammer står mellom marmorfasader som har blitt vasket av regnet.  De dagene himmelen åpner seg og lyser hvit, vises den skarpe kontrasten med de svarte hustakene som dekker byen. Men du får også tilgang til denne metropolen når kvelden kommer og gatelysene lyser opp byen fra 17:00. Rundt hvert hjørne står dessuten gateselgere med ristede kastanjer, ett hett tips om man vil holde seg varm!  En annen god unnskyldning for å holde varmen er å gå i alle de fine luksusbutikkene på Champs-Élysées.

Paris + vinter = <3

Det parisiske vinterværet kan være ganske kaldt med en gjennomsnittstemperatur på 7 grader. Vi som kommer fra nord er jo vant med det, men samtidig så er det en temperatur vi kanskje ikke er så komfortable med, så vi skal gi tips til hva du kan gjøre når det er kaldt ute. For når det er kaldt ute passer vi såklart på å besøke små søte butikker, museer, restauranter og massevis av kaféer. Dette er dessuten enda en god grunn til å besøke Paris om vinteren. Køene til museer og populære restauranter er mye kortere enn i en høysesong. Gjør derfor som meg og forelsk deg i Paris i en sesong som er litt mindre sannsynlig, nemlig vinteren.

Ting å se

Ettersom dagene er mye kortere om vinteren, må man planlegge litt i forveien for å kunne utnytte dagslyset best mulig. Derfor kan dere gjøre som oss, og legge noen museeumsalternativer til kvelden. Fondation Louis Vuitton er vårt første tips og er vel verdt et besøk, i utkanten av Paris. Severdigheten er kjent for både sin spektakulære arkitektur og moderne kunstutstilling. Centre Pompidou er "the center of attention" og ligger midt i hjertet av Paris, og som dessuten markerer inngangen til distriktet Les Marais som alltid er veldig fint å besøke. Har du derimot allerede vært her, er et tips å besøke Musée du Quai Branly, bare et steinkast fra Eiffeltårnet. 

Opplev vinteren i Paris

Mote & Design 

Ikke glem å ta turen innom Galeries Lafayette. Hva er vel bedre enn reduserte priser i en motehovedstad som Paris? Og for de som liker å kikke rundt i konseptbutikker, tilbyr Les Marais en konseptbutikk på hvert gatehjørne. Besøk Fleux for imponerende design eller Cotton Doux, der finner du byens beste skjorter og denimskjorter til herre. 

Restauranter & Bistro'er

Av en eller annen uforklarlig grunn så virker det som om croissantene smaker så veldig mye bedre i Paris enn noe annet sted. Tilogmed de mest vanlig bakeriene serverer de mest perfekte croissantene ever. Selv om jeg kunne spist croissanter resten av dagen, har jeg noen alternativer å fortelle om. 

For det mest populære målet for en Parisier - nemlig brunsjen - må du ikke gå glipp av Big Love Caffé. Nesten forsvunnet i en trang gate i distriktet Les Marais, finner du kafeen som nesten ser ut som om den er tatt utifra en Italiensk film på 70-tallet. Det lange rommet, den kaotiske innredningen og hyller fylt med importerte varer, skaper en autentisk og koselig miks. I det åpne kjøkkene kan du se rastløse kokker som skuffer pizza på pizza inn i stenovnen. Hos Big Love er brunsjen ikke å tulle med. De har avokadotoast med parmaskinke, ricotta med honning og fylt paprika med egg, bacon og mozzarella. Dessuten serveres alt med et bredt sortiment av te og økologisk jus. MEN deres spesialitet må man bare ikke gå glipp av: hjemmelagd brioche med mascarpone og bringebær - myk og med en smak som ikke kan beskrives!

Befinner du deg i nord, nærme Sacre-Coeur, må du se etter La Recyclerie. En alternativ restaurant som serverer økologiske retter med grønnsaker fra egen hage. Når dagen nærmer seg slutten, pass på å bestill snacks fra Ippudo. Franskmennene forsikrer nemlig at denne restauranten har den beste Ramen (tradisjonell japansk suppe) i hele Paris. Alternativt, kan du også besøke Le Refuge des Fondus, med adresse nummer 17 på Rue des Trois Frères. Her serverer de et måltid jeg personlig synes går hånd i hånd med vinter, nemlig fondue! 

Opplev vinteren i Paris

Nattetid i Paris

Gatene mellom Oberkampf, République og Canal Saint Martin, er noen av mine favorittsteder å dra hvis man vil ut på byen. Det er et bohemsk område med massevis av søte gammeldagse og typisk parisiske barer. Det var her vi fant Le Comptoir Général, som definerer seg selv som et ghettomuseum og som er en miks av en gammel bokhandel, bruktbutikk og bar. Baren er tilholdssted nummer 1, mest fordi innredningen er chic og i en kombinasjon av afrikanske kuriositeter og gamle skolebenker blir det er bra miks.

En annen gate å besøke nattestid er Rue de Lappe som du finner i hjertet av Bastille, mellom Rue de la Roquette og Rue de Charonne. Lappe er en relativt kort gate, men den burde ikke undervurderes av den grunn! Gaten er veldig vibrerende og full av liv, og her finner du masse barer som lokker alt fra lokale, expats og studenter. Valgmulighetene er mange og hver bar har sin egen personlighet. Le Bazar Egyptien og Bar des Ferrailleurs er bra for de som vil utforske andre kulturer for en kveld. Some Girls Bar er himmelriket hvis man er Mick Jagger fan, mens de mer filosofiske personlighetene liker nok Bastide best, mens vi nordmenn nok mest sannsylig vil like Route 66 best.

Voilá! Her er oppsummeringen av mine tips til hva du kan gjøre i Paris.

Opplev vinteren i Paris

Love AnaAna Filipa
Interessant?

Del denne bloggen med dine venner!

KOMMENTER PÅ DENNE BLOGGEN