Hvordan bruke frakk?

Av Anna Øverås | Offentliggjøring av annonser | 16.10.2018, 10:57
Hur man bär vinterkappan

Frakken står høyt på listen over herremote i høst og vinter! En frakk kan både være stilig og tøff, enkel å kombinere med ulike antrekk, og ikke minst så holder den deg varm i kulden. Jeg vil tørre å påstå, at det er lite som kler en mann bedre enn frakk, så du skal ikke være redd for å bruke den!

3 måter å bruke frakk

Det som er felles for de fleste vinterfrakker, er at de gjerne er av tykt og grovt tekstil og har knapper. Det finnes svært mange ulike typer frakker, og de kan være enkeltspente eller dobbeltspente, ankellange, med hette, ensfargede eller med ruter. Med et slikt stort utvalg og bred variasjon av frakker, kan du enkelt finne en frakketype som passer deg best. Og husk at frakk definitivt ikke er forbeholdt dresskledde menn! Det er fullt lovlig å bruke frakk over hettegenser og jeans med sneakers til. Les videre for tips til hvordan du kan bruke frakk i ulike anledninger:

  • Frakk til dress

Det kanskje mest tradisjonelle å bruke frakk til dress, og i formelle anledninger kan frakker brukes som en pen jakke. Frakk er muligens mest populær i juletiden, med diverse selskaper og julebord på agendaen. Men denne herrejakken er ikke forbeholdt festlige begivenheter. Dersom dress er ditt jobbantrekk, er det også naturlig å bruke frakk til dress til hverdags. Hvis du er en av dem som går mye i mørk dress, kan du gjerne gå for en kamelfarget eller flaskegrønn modell. Det er kjempestilig å bringe litt kontraster til antrekket, og dette er to veldig stilsikre og moderne fargenyanser som vil gå igjen år etter år.

Herrstil: Hur man bär rocken
  • Ullfrakk

Hvis det er skikkelig kaldt ute, er ullfrakk en sikker vinner. En grov ullfrakk er kanskje den tøffeste frakketypen, da de ofte er tykke og kan være litt stive i materialet. Dette er også en svært allsidig herrejakke som du enkelt kan bruke i flere anledninger. Hvis du som regel går avslappet antrukket, kan en ullfrakk være superkul over jeans og med støvler til, og den kan brukes som en casual jakke. Anvender du den til mørk dress, blir uttrykket annerledes, og ullfrakken vil få et mer pyntet preg. Frakker av ull er slitesterke og varme, og kan enkelt være din nummer en ytterjakke i vinter. Det er garantert en solid jakke som du kan ha i mange år, og derfor vil være investeringen verdt!

Herrstil: Hur man bär rocken
  • Ruter

Hvis du til vanlig har en basic stil, så kan ruter være det kuleste å kombinere til et enkelt antrekk. Dette vil bryte med ensfargede bukser og gensere, og en rutete frakk kan ta antrekket til nye høyder, på en svært casual måte. Ruter og tweed er høstens råeste trend, og trenden er for å bli på herremoten også. En rutete frakk med fiskebeinsmønster er klassisk og stilig, og selv rutete frakker kan komme i både jordnære eller mer dristige farger. Bruk frakk over en fin høyhalset, så kan du også droppe skjerfet i kulden! 

Finn din egen måte å style frakk på! Nyt vinteren! 

Herrstil: Hur man bär rocken
Love AnnaAnna Øverås
Interessant?

Del denne bloggen med dine venner!

KOMMENTER PÅ DENNE BLOGGEN