Ferie i Norge

Av Lene Johannessen | Offentliggjøring av annonser | 01.06.2017, 14:17
Ferie i Norge

Skal du på Norgesferie i sommer, er det faktisk uendelig med steder å besøke og ting å se. Enten du drar på bilferie langs den norske kysten eller velger å ta fly til din destinasjon, er valgene mange. Derfor har jeg listet opp mine favorittbyer nedenfor, og ikke minst hva man burde ha med seg av klær, sko og tilbehør.

Ferie i Norge

Det kan være vanskelig å pakke for ferie i vårt langstrakte land siden været kan være veldig forskjellig fra sted til sted, så det kan være lurt å helgardere seg litt og pakke noe til allslags vær. Det finnes jo for eksempel både trendy og funksjonellt regntøy nå om dagen, så man kan faktisk se trendy ut i tillegg til å være komfortabel.

Oslo
Skal du besøke Oslo i sommer, er det absolutt verdt det å besøke enten Operahuset, Vigelandsparken eller Det Kongelige Slott. Velger du å ta en tur til Vigelandsparken (også kalt Frognerparken), ta en titt på de imponerende statuene, og nyt en piknikk i parken. Her kan man ha på seg så mangt, men det kan være lurt med et par gode sneakers kombinert med et par kule shorts og for eksempel en skjorte. Nedenfor har jeg valgt ut mine favorittplagg - og sko som passer til det meste av aktiviteter.

Ferie i Norge

Bergen
Bergen er kanskje mest kjent for Fisketorget, Fløibanen og de syv fjellene som omkranser byen. Skal du til Bergen, kan det være veldig vanskelig å vite hva man skal pakke med seg, så her burde du så absolutt helgardere deg. Været kan skifte fra regn til sol ganske raskt, så en kul regnjakke burde man absolutt ha med seg, i tillegg til et par gummistøvler. Som ordtaket sier, "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær", er det noe å tenke på når du pakker. Se hva jeg ville hatt med meg på ferie til Bergen nedenfor.

Ferie i Norge

Stavanger
Stavangerområdet byr på mange turistattraksjoner, og mine favoritter er Preikestolen, Solastranden og Lysefjorden. Et tips om du er glad i å utforske ny og spennende internasjonal og lokal mat, dra til Stavanger mellom 18. og 21. juli - da er nemlig en festival kalt Gladmat på plass i sentrum. 
I Stavangerområdet kan man nyte late dager på stranden der man kan ha på seg en ny flott bikini og solbriller, eller en mer aktiv dag der man tar en dag og går opp til Preikestolen. Fra Preikestolen kan man se Lysefjorden i tillegg, så her slår du to fluer i en smekk! Det tar ca 2,5 time å gå hver vei til Preikestolen, så her er det lurt å ha på seg treningstøy. Mitt tips er å ha på seg et par gode joggesko, en behagelig tights og en treningstopp.

Ferie i Norge

Trondheim
Skal du til Trondheim, som ligger midt i landet, kan jeg anbefale at du drar til enten Nidarosdomen, Bryggene langs Nidelva eller Kristiansten Festning. Velger du Nidarosdomen (eller Nidaros domkirke), kan du lære mye om norsk historie og om Olav den hellige da dette er hans gravkirke. Her ville jeg valgt å ikle meg en maxikjole med en jakke over, med et par ballerinasko til. Det er både komfortabelt og et fint antrekk som passer godt til en slik tur. 

Love LeneLene Johannessen
Interessant?

Del denne bloggen med dine venner!

KOMMENTER PÅ DENNE BLOGGEN