Ferie i Disney's magiske verden

Av Lene Johannessen | Offentliggjøring av annonser | 14.07.2017, 12:00

The Walt Disney Company er for de fleste et veldig kjent navn og mange av oss har nok minner fra barndommen da vi så på den ene Disney filmen etter den andre. I tillegg til å være et kjent underholdningsfirma, har de også temaparker i mange store byer rundt om i verden.

6 parker å velge mellom

Disney har totalt 6 temaparker. De ligger i Paris, California, Florida, Japan, Hong Kong og Shanghai. Så her kan du velge og vrake i land og byer. For oss som bor i Norge, er naturligvis parken i Paris den nærmeste, men hvorfor ikke hoppe på et fly til en litt mer eksotisk destinasjon?

Hva skal man pakke med seg
Det store spørsmålet er jo naturligvis først hvilken park man velger å dra til, men det neste spørsmålet blir jo hva skal man pakke med seg av klær? Jeg har listet opp tips til hva man burde se og gjøre i de forskjellige parkene og naturligvis hva man skal ha på seg nedenfor.

Ferie i Disney's magiske verden

Disneyland Park California
Denne parken åpnet i 1955 og er den første parken i rekken. Den består av blant annet Main Street U.S.A, Frontierland, Fantasyland og Tomorrowland. Her kan du kjøre berg og dalbane til krampen tar deg, du kan drømme deg bort i Fantasyland’s mange attraksjoner, utforske pionèrtiden og hvordan det var å leve i USA under den tiden, eller bare gå i Main Street U.S.A og ta innover seg alle inntrykkene. Gjennomsnittstemperaturen i Anaheim ligger på mellom 19 og 21 grader i mai og juni og på ca 24 grader i juli og august. Det er nok hakket varmere enn en norsk sommer, så her ville jeg ha pakket med meg endel t-skjorter, shortser, skjørt og kjoler. Det viktigste å pakke med seg til temaparker er gode sko, så et par sneakers er et absolutt must. Kombiner sneakersene med en olashorts, en kul grafisk t-skjorte og et par solbriller og du er klar for alt Disneyland Park California har å by på.

Walt Disney World Florida
Walt Disney World Florida ble åpnet i 1971 og består av fire temaparker - Magic Kingdom, EPCOT, Disney’s Hollywood Studios og Disney’s Animal Kingdom. Her anbefaler jeg at du tar turen innom EPCOT, som er en slags liten verden inne i parken. Her er 11 land representert og Norge er blant dem, så hvis du får litt hjemlengsel, ta turen innom der for en båttur i et vikingskip eller en skolebolle fra Kringla bakeri. Når denne parken stenger kl 21.00 er det hver kveld et spektakulært fyrverkeri som imponerer de fleste.
Det kan være lurt å prøve å få med seg flere enn en park og jeg ville absolutt også dratt til Disney’s Hollywood Studios og dra til attraksjonen kalt Twilight Zone of Terror. Når det gjelder været i Florida, er det varmt og i tillegg veldig høy luftfuktighet. Drar man dit i juli kan det fort bli en het affære med tanke på været, i tillegg til at det regner litt nesten hver dag. Men dårlig vær stopper ikke oss nordmenn, så her ville jeg pakket med det letteste og tynneste du har av topper, og shorts i tynne materialer. En kort jumpsuit kan være en flott løsning her, og naturligvis et par gode sko som sneakers eller sandaler.

 

Ferie i Disney's magiske verden

Tokyo Disney Resort
Denne parken åpnet i 1983 og ligger i Urayasu, Chiba like utenfor Tokyo i Japan. Denne parken er relativt lik den i California, og har syv områder med forskjellige temaer. Blant temaene finner du World Bazaar, som er hovedinngangen og også der man kan shoppe diverse Disney effekter. Du kan også utforske Westernland, Toontown og Critter Country som alle har flere attraksjoner som blant annet Splash Mountain og Roger Rabbit’s Car Toon Spin. Fra mai til august ligger gradestokken mellom 19 og 27 grader, så her ville jeg ha pakket med meg gode sko som sandaler eller ballerinasko, hverdagskjoler og jumpsuits.

Disneyland Paris
Disneyland Paris åpnet dørene for første gang i 1992 i utkanten av Paris, nærmere bestemt i Marne-la-Vallée. Dette er den mest besøkte temaparken i Europa og består av to temaparker, flere resort hoteller og mye mer. Denne parken er basert på Disneyland og Magic Kingdom i California, og du burde blant annet sjekke ut Space Mountain: Mission 2 og Pirates of the Caribbean for å nevne noen. Fra juni til august ligger gradestokken på 22 og 25 grader, men det kan være litt klamt, så det kan være lurt å pakke med seg en god blanding av bukser som skinny jeans, shorts, t-skjorter og topper og såklart gode sko.  

Ferie i Disney's magiske verden

Hong Kong Disneyland Resort
Denne parken åpnet i 2005, og er den andre parken i Asia etter Tokyo Disney Resort. Parken ligger på nordøst delen av Lantau Island, som er ca to kilometer fra Discovery Bay. Også denne parken er basert på den første Disneyland parken i California, og har 7 områder med forskjellige temaer. Det finnes mange forskjellige resorts å velge mellom, og man kan også shoppe i et distrikt kalt Downtown Disney, så vær forberedt på mye gåing. Som nevnt over, er et par gode sneakers absolutt å anbefale. Her er det relativt varmt året rundt, så om sommeren ville jeg definitivt tatt med meg løse topper og t-skjorter, i tillegg til shorts, skjørt og culottebukser.

 

Shanghai Disney Resort
Shanghai Disney Resort er den første Disney parken i fastlands-Kina, og den andre i Kina etter Hong Kong Disneyland Resort. Parken er den siste i rekken, og åpnet i juni 2016. Som de fleste andre Disney Resorts rundt i verden, har de en flagship park som heter Shanghai Disneyland Park. Den er relativt lik de andre Disney parkene, med tradisjonelle og nye temaparker. Her fokuserer de på Disneykarakterer og attraksjoner som er spesielt rettet mot kinesiske gjester, så her kan man virkelig oppleve Disney på en litt annen måte. Temperaturene ligger på 20-28 grader fra mai til september, så også her kan det bli varmt! Drar man i mai eller september ville jeg anbefalt å ha med en jakke som for eksempel en kort trenchcoat, behagelige bukser og gode sko. Husk også solbriller!

Love LeneLene Johannessen
Interessant?

Del denne bloggen med dine venner!

KOMMENTER PÅ DENNE BLOGGEN