Copenhagen Fashion Week gjør Mote + Bærekraft mulig

Av Anna Øverås | Offentliggjøring av annonser | 31.01.2020, 09:57
CPHFW gjør Mote + Bærekraft mulig

I år er det mange grunner til å la seg inspirere av Copenhagen Fashion Week, og det gjelder ikke bare for de av oss som er opptatt av mote. I København denne uken, har mange av de største Skandinaviske merkene fått vise seg frem, og spesielt de som fokuserer på bærekraft har fått ekstra mye oppmerksomhet. Copenhagen Fashion Week består av mer enn bare de største influencerne, de seneste trendene og nordiske motehus! I år har CPHFW tatt på seg ansvaret for å forene 
mote & bærekraft, og de stiller ambisiøse og tøffe krav til sine partnere de kommende årene. CPHFW ønsker å guide og motivere sine partnere, som nordiske motehus, til å ta større ansvar, tenke nytt og gjøre endringer til hvordan konvensjonell produksjon av mote gjøres! Er det ikke kult? 

Høye krav

Copenhagen Fashion Week har kommet med spesifikke krav omkring bærekraft, til motehus som ønsker å delta på den store moteuken i København i årene fremover. Merker som ønsker å holde presentasjon eller arrangere moteshow, må møte spesifikke krav rundt sin produksjon, og ta hensyn til menneskene og miljøet som er involvert i prosessen, samt at de ikke kaster usolgte klær. I tillegg så må 50% av materialene være sertifiserte, økologiske eller resirkulerte. Hele moteuken skal være klimanøytral, og engangsmateriell som plastikk blir ikke tatt i bruk! Med andre ord, de kommende årene vil det være enkelt å skille ut hvilke merker som faktisk fokuserer på bærekraft, og som ønsker å stå som forbilder i moteindustrien! 

Det er umulig å ikke bli inspirert til å gjøre endringer på sine egne shoppingvaner! Heldigvis vil det fremover bli enklere å shoppe litt bedre mote, ettersom flere merker vil sørge for mer bærekraftig kolleksjoner, og tilbudet av bærekraftig mote vil også øke og bli mer tilgjengelig for deg og meg! 

Sjekk ut et utvalg av populære, skandinaviske merker som allerede har startet arbeidet med å designe og produsere mer bærekraftig mote: 

  • Holzweiler

Oslo-baserte Holzweiler som konstant jobber med å finne bedre og mer bærekraftige materialer til sin produksjon, og som blant annet produserer de populære skjerfene sine av resirkulert ull.

  • Blanche 

Blanche designer tidløs og trendig mote til moderne kvinner, og deres denimprodukter er produsert med økologisk eller sertifisert bomull, eller stoff som har vært til overs etter produksjon. 

  • Filippa K

De fleste kjenner til deg svenske merket, Filippa K, som tilbyr minimalistisk og bærekraftige produkter til dame og herre, med fokus på at både design og materialer skal kunne vare lenge. 

  • House of Dagmar

House of Dagmar har siden sin oppstart i 2005 strevd etter å skape produkter med et tidløst design av sertifiserte og resirkulerte materialer som har en lang levetid. De har en alltid hatt en ambisiøs strategi når det kommer til bærekraft! 

  • Libertine Libertine

Det danske merket Libertine Libertine balanserer det enkle med estetikk, og produserer plagg av høykvalitetsmateriale på møller i Europa. Du finner pent design med stor oppmerksomhet på materiale. 

  • Designers Remix

Designers Remix fokuserer på økologiske og resirkulerte materialer, i tillegg til at de gir sine kunder muligheten til å returnere produkter som ikke lengre blir brukt, for så å gi disse klærne et nytt liv.  

CPHFW gjør Mote + Bærekraft mulig
Love AnnaAnna Øverås
Interessant?

Del denne bloggen med dine venner!

KOMMENTER PÅ DENNE BLOGGEN