Bedre Mote hos Fashiola

Av Anna Øverås | Offentliggjøring av annonser | 03.03.2020, 10:39
Bedre Mote hos Fashiola

Å handle litt mer bærekraftig trenger ikke å gå på kompromiss med stilen din! 

Hos Fashiola ønsker vi å gi deg den informasjonen du trenger for å kunne ta bedre motevalg. I vårt utvalg av bedre mote kan du shoppe unike moteprodukter som er produsert med omtanke for kloden vår. Disse produktene er fremstilt med mindre innvirkning på miljøet og menneskene som er involvert i prosessen, enn ved tradisjonell produksjon av mote. 

Fashiola har som mål å gi deg et bredt utvalg av bedre mote som du kan shoppe med god samvittighet og bruke med høy selvtillit. Dette utvalget består av produkter som har gjennomgått en produksjon med få, eller helst uten, kjemikalier samt lavere vannforbruk, og som etterlater mindre avfall under reisen fra å være en ressurs til å bli et endelig produkt. Når du leter etter nye plagg burde du se etter klær bestående av økologiske materialer som økologisk bomull, resirkulert polyester som er fremstilt av plastflasker eller gamle klær, og naturfiber som tencel. Se vårt utvalg av bedre mote herVi guider deg på vei!  

Søk og bruk våre filtre til å finne frem til bedre mote 

Som et første steg i Fashiolas arbeid med bærekraftig mote, har vi valgt å kategorisere produkter som bedre mote basert på hvilke materialer de består av og hvordan de er fremstilt. Vi skiller mellom økologiske eller resirkulert materialer, og naturfiber. Basert på den informasjonen vi mottar fra våre partnere, velger vi nøye ut produkter fra et utvalg av klesmerker som oppfyller spesifikke krav rundt deres materialer. 

Ta i bruk vår søkebar eller anvend våre filtre til å sortere på hvilken type materiale du søker etter. Slik kan du enklere finne frem til det som tilbys av bedre mote. Våre kriterier for å være et bedre produkt er: 

  • Økologisk

Økologisk materiale betyr at fiberet er produsert på en bærekraftig måte, med mindre vann og ingen kjemikalier eller sprøytemidler i produksjonen. Dette er bedre for miljøet, for våre bønner og for oss.

Bomull er det økologiske materiale som er mest bruk i produksjon av klær, men se også etter økologisk produsert lin, silke og ull når du shopper. Lin kommer fra linplanten, og økologisk silke er produsert av silkeormer som lever i et miljøvennlig miljø. Økologiske materialer er resirkulerbare og biologisk nedbrytbare, noe som betyr at stoffet kan gis en nytt liv eller bli til jord, når du er ferdig med plagget ditt.

Se utvalget av klær bestående av økologiske materialer her

  • Resirkulert

Resirkulering av materiale går ut på at man bruker avfallsmateriale til å produsere nye stoffer, som igjen kan brukes til å skape nye klær, sko og accessories. Denne prosessen hindrer at det opprinnelige materialet havner på søpla, og energi, vann og giftige utslipp spares ved at man ikke må produsere et helt nytt stoff fra råmaterialet. 

De vanligste resirkulerte materialene som brukes i produksjon av klær, sko og tilbehør er resirkulert polyester, polyamid, bomull og ull. 

Resirkulerte polyester kommer fra gamle plastflasker og tekstilavfall. Konvensjonell polyester produseres på petroleum, noe som forårsaker drivhusgasser. Du kan finne resirkulert polyester i bluser, kjoler og bukser, blant annet. Resirkulert polyamid inkludert nylon, er ofte laget av gamle fiskegarn og tepper. Resirkulert nylon finnes ofte i undertøy, badetøy og yttertøy. Bomull og ull inkludert kashmir kan også resirkuleres fra sin opprinnelige form fra strikkegensere, ullsokker og mye mer. Det resirkulerte materiale kan igjen bli brukt til fantastiske bomull- og ullprodukter. 

Se utvalget av klær bestående av resirkulerte materialer her.

  • Naturfiber

Naturfiber omfatter alle materialer som kommer fra planter og dyr, og gjelder alt fra bomull og lin til ull og silke. Når vi snakker om bærekraftige og naturlige materialer ønsker vi å fokusere på materialer som kommer fra fornybare ressurser, som for eksempel bambus - og eukalyptus trær. 

Se etter lyocell eller tencel* når du shopper basisklær som t-skjorter og undertøy. Dette fiberet er hentet fra tremasser og er derfor 100% naturlig. Klær bestående av naturfiber er biologisk nedbrytbare og kan også resirkuleres til nytt stoff. Produksjon av tencel krever mindre vann og energi enn bomull, og det er minimalt med avfall i produksjonen. Tencel er ekstremt mykt på huden din, i tillegg til at det er pustende. Tencel hevdes å være det mest bærekraftige stoffet som finnes. Bambus, modal og viskose er andre materialer som er laget av naturfiber, men produksjonen av disse materialene krever kjemisk behandling og mye energi. Se derfor aller helst etter klær med sertifisering eller miljømerker, slik som Svanen. 

Se utvalget av klær bestående av naturfiber her

* Tencel et merkevarenavn som tekstilgiganten, Lenzing, bruker på fiberet lyocell. 

Bedre Mote hos Fashiola

Vårt ønske om å levere litt mer bærekraftig mote til deg er stort! Basert på den informasjonen vi får fra våre partnere, jobber vi kontinuerlig med å gjøre det enklere for deg å finne frem til bedre mote, og på lengre sikt ønsker vi å kunne gi deg enda mer informasjon om de forskjellige produktene som finnes på Fashiola! 

Love AnnaAnna Øverås
Interessant?

Del denne bloggen med dine venner!

KOMMENTER PÅ DENNE BLOGGEN