Stilen alle eier: 80 talls klær er tilbake

Av Anna Øverås | Offentliggjøring av annonser | 11.12.2019, 10:45
Stilen alle eier: 80 talls klær er tilbake

Hvis du ser rundt deg på gaten eller i de senest publiserte motemagasinene, vil du se en klar trend: 80 talls klær er tilbake! Du skal helst unngå å være kostymete, men heller introdusere enkelte 80 talls detaljer til stilen din. Bruk det du allerede har i skapet ditt og kombiner det med retro klær og tilbehør.

6 måter å kle 80 talls klær

Personlig synes jeg ikke at det er så enkelt å ha på meg klær inspirert av 80 talls mote uten å føle at jeg skal på utkledningsfest. Jeg har derfor utarbeidet en liste med 6 tips til hvordan du kan ta i bruk 80 talls klær og detaljer på en naturlig måte, og samtidig bevare din egen stil. Mange av disse stilene har du kanskje allerede i din garderobe, som jeans eller slengbukser med høyt liv, en oversized blazer, sneakers og tacksuit! Sjekk ut tipsene og hent inspirasjon til å bruke klærne på en ny måte fremover! Det er trendy! 

  • Bukser med høyt liv 

High wasted jeans går aldri av moten og du har kanskje allerede en slik bukse i garderoben. Jeansen er muligens det enkleste klesplagget ala 80 tallet å style, og det faller meg helt naturlig å ta på meg en jeans med høyt liv. Buksen passer til enhver kroppsform og finnes i diverse modeller, fra vide og flagrende, til helt smale eller chinos. Når jeg ønsker å oppnå en mer retro look, så finner jeg frem den gode gamle Levi’s jeansen.

Today: 90% chance of denim.

A post shared by Jessie Bush (@wethepeoplestyle) on

  • Dyremønster 

Jeg synes personlig at dyremønster er en svært spennende trend, og det kan gi full klaff eller total bommert. Blir det for mye dyreprint, kan det nesten tippe mot harry. Tips til hvordan du kan bruke dyremønster til hverdags er å bruke accessories! Velg deg ut en kul håndveske eller sko med dyremønster, eller en skikkelig 80 talls scrunchie med leopardtrykk til håret, og kombiner det med et ellers enkelt antrekk. Denne trenden fortsetter i hvert fall i 2020!

80 talls klær
  • Rumpetaske

Jeg har nevnt det før, men rumpetasken er og forblir en trend ut året, i hvert fall. I høst vil kanskje en rumpetaske i mørkt skinn være mest anvendelig. Rumpetasken festes som oftest rundt hoftene, men jeg synes også at den kan bæres på skrå, i ordentlig dansk hipsterstil. Jeg kommer til å bruke den over høstens skinnjakke eller kåpe.           

        

80 talls klær
  • Oversized kåpe

Hva er vel mer passende enn en oversized kåpe, blazer eller cape når vi går mot kjøligere dager? Dette er et must have i år! Hvis du virkelig tør å la deg inspirere av 80 talls moten, så velg en variant med skulderputer. Jeg synes en stor kåpe med belte i livet, over smale bukser og ankelstøvler gir en kul og feminin look, og innsvingen i livet gir deg en flott silhuett. Bare se hvor fantastisk Nina Sandbech ser ut med denne stilen!   

 

From the shoot with @detnye ✨ Photo by @idabjorvik

A post shared by Nina Sandbech (@ninasandbech) on

  • Joggedress 

Mye av 80 talls moten består av aerobics-inspirerte elementer som hotpants, sneakers og ikke minst, tracksuit! Definisjonen av retro klær er den klassiske joggedressen, eller grilldress som den også kalles, og den er tilbake på moten for å bli. Hvis du ikke kan se for deg å bruke en full joggedress, så kan du prøve deg frem med den originale Adidas genseren kombinert med jeans du allerede har. Etter hvert som du blir mer komfortabel kan du gå for full dress. Dette antrekket er helt lov utenfor husets fire vegger i år, men jeg kommer nok også til å bruke den hjemme på sofaen på en lazy søndag. Kombiner med en crop top under, og du har perfekte 80 talls klær på plass. 

80 talls klær
  • Slengbuksen

Slengbuksen er tilbake, både som wide leg jeans og klassiske bukser med utsving nederst. Buksene skal fortsatt være høye i livet, men kan ellers ta form som denim, kordfløyel og med farge. Dette er en stil som mange damer bruker til hverdags, og en er av mine favoritt plagg inspirert av 80 talls klær. Style slengbuksen med en smal topp eller t-skjorte som du putter ned i buksen, samt sneakers som Converse eller noen klassiske Adidas. Denne stilen passer alle! 

Stilen alle eier: 80 talls klær er tilbake

Som du kanskje har skjønt, omfatter 80 talls klær så mye! Stilmessig er nesten alt lov, og det gjelder bare å kombinere 80 talls elementer med egen stil, slik at det fortsatt blir personlig. Jeg synes det er spennende å gå litt utenfor komfortsonen! Jeg kommer til å eksperimentere med sterke farger, skulderputer, skinnende materialer og lakk i høst, men jeg vil sette det sammen med basic plagg som jeg allerede har i garderoben!

80 talls klær
Love AnnaAnna Øverås
Interessant?

Del denne bloggen med dine venner!

KOMMENTER PÅ DENNE BLOGGEN